Vi præsenterer vores bæredygtige pleje- og vaskeprodukter til tøj og tilbehør

Introducing our sustainable care and wash products for clothes and accessories

Hvis du plejer dit tøj og udstyr ordentligt, øger du deres levetid og funktionalitet.

Når du passer godt på dine produkter, holder de længere, forbliver i god form og fungerer, som de er beregnet til. Og det bedste er, at deres CO2-fodaftryk bliver mindre og mindre, jo længere du bruger dem.

På Weekendbeehar vi gjort dit arbejde lettere ved at tilbyde et godt udvalg af bæredygtige pleje- og vaskeprodukter. I dette indlæg fortæller vi dig, hvordan du kan bruge vores pleje- og vaskeprodukter.

Vaatelaastari

Vaatelaastari Patch er en hurtig og nem måde at lappe dit tøj på. Vaatelaastari Patch er et finsk mærke, og navnet betyder ganske enkelt en lap til tøjet. Sportstøj bliver ofte brugt meget, og der kan opstå små huller. Med et tøjplaster kan du lappe små huller uden at sy eller stryge, så dit yndlingstøj får en længere levetid. Plasteret fungerer godt på en bred vifte af tekstiler, men coated og vandafvisende tøj kan ikke holde til plasteret.

Vaatelaastari
Den Vaatelaastari Lappen klæber bedst på gamle tekstiler, der er blevet vasket flere gange. Du kan f.eks. bruge det til at lappe sko, tasker, huer, handsker og jakker. De bedste resultater med hensyn til vaskemodstand er opnået med syntetiske fibre. Vær opmærksom på omhyggelig fastgørelse, når du lapper tøj lavet af naturfibre.
Sådan bruger du det Vaatelaastari Lappe?
  • Fjern gradvist stoffet fra bagpapiret, og undgå at røre ved den klæbende overflade.
  • Sæt den synlige klæbeoverflade fast på tøjet, og træk forsigtigt bagpapiret ud, mens du trykker på Vaatelaastari
  • Fastgør Vaatelaastari ved at gnide, helst mod en hård overflade, i mindst et minut. Du kan bruge en stump genstand som f.eks. en ske. Vær særlig opmærksom på kanterne.
  • Dit tekstil lappet med Vaatelaastari Patch er klar til brug med det samme!

Fiini

Fiini er en finsk økologisk producent af naturlig kosmetik og vaskeprodukter. I vores sortiment finder du Fiini produkter til pleje af vasketøj, såsom vasketøjseddike, vaskepulver, pletfjerner og uldvaskemiddel.

De materialer, der anvendes i Fiiniprodukter er alle naturlige og bionedbrydelige. Der anvendes ingen industrielle konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, parfume eller farvestoffer. Alle vegetabilske olier og fedtstoffer er produceret på en måde, der respekterer og ikke skader naturen.


Vasketøjseddike:

Vasketøjseddike er et mere økologisk alternativ til skyllemiddel, og det kan bruges i vasketøjet i stedet for almindeligt skyllemiddel. Eddike er et fremragende produkt til vask af sportstøj og teknisk udendørstøj, og det er også velegnet til følsomme stoffer som uld, merinould og hør. Eddike fjerner
muggen og andre ubehagelige lugte, lysner farverne, forhindrer tekstilerne i at gulne og blødgør stoffet, så det føles dejligt mod huden.

Uld og vask vaskemiddel:

Fiini's uld- og tekstilvaskemiddel er perfekt til skånsom tøjpleje uden at gå på kompromis med renhed og effektivitet. Når du vasker uld, er det godt at bruge et uldvaskemiddel, der er specielt formuleret til vask af uldtøj. Det renser skånsomt uden at påvirke uldens egenskaber. FiiniUldvaskemiddel kan bruges i stedet for almindeligt vaskemiddel.

Pletfjerningspind:

Fiini's Stain removal stick er en kemikaliefri og sikker pletfjerner, som også er velegnet til sarte tekstiler. Fugt pletten med varmt vand. Gnid sticken helt ind til pletten. Vask tekstilet som normalt. Pletfjerningssticken er velegnet til alle tekstiler, der kan vaskes med vand. Særligt velegnet til at fjerne fedtpletter.

Guppyfriend

En stor del af vores tøj indeholder syntetiske materialer. Under vask går små plastfibre i stykker og kommer ud i floder og oceaner via spildevandet og skader dermed vores miljø. Det er præcis her, Guppyfriend-vaskeposen kommer ind i billedet. Ifølge Fraunhofer Institute UMSICHT er der i gennemsnit 86 % færre fibre i syntetisk tøj, der går i stykker, når det vaskes med vaskeposen. De fibre, der knækker, samler sig i vaskeposens hjørner efter vask og kan nemt fjernes og bortskaffes.

Guppyfriend

Brug Guppyfriend-posen til at opsamle mikroplast, når du vasker syntetiske materialer som polyester og polyamid. For eksempel leggings, fleecetrøjer, lag-på-lag og jakker. Ved at bruge en vaskepose kan du også beskytte dit tøj under vask.

Sådan bruger du den Guppyfriend?

  • Fyld den ca. ⅔ op, så tekstilerne let kan bevæge sig rundt i posen.
  • Tilføj andet (ikke-syntetisk) tøj eller en anden fyldt Guppyfriend for at undgå ubalance.
  • Vaskes ved maks. 40°c
  • Brug flydende og naturlige vaskemidler uden syntetiske stoffer.
  • Fjern groft snavs og dyrehår før vask.
  • Skub lynlåsen ind i den "garage", der findes for enden af lynlåsen.

Nikwax

Nikwax fremstiller rengørings- og imprægneringsprodukter af høj kvalitet. Nikwax Forlænger levetiden og forbedrer ydeevnen for tøj, fodtøj og udstyr. Disse produkter er nemme og sikre at bruge. Ingen drivgasser, ikke-giftige, ingen fluorcarboner, miljømæssigt sikre. Ved at bruge Nikwax kan du forny dit udstyr og reducere påvirkningen af jordens ressourcer.

Nikwax

Nikwax Vaskes:

Nikwax Teknisk vask renser effektivt alt dit tekniske, vandtætte tøj ved at genoplive åndbarheden og vandafvisningen. Nikwax Vask af uld renser effektivt, blødgør, opfrisker, hæmmer opbygning af kropslugt, fremskynder tørring og forbedrer køleeffekten af uldundertøj. Nikwax Vask af dun er det eneste tekniske rengøringsmiddel, der er specielt designet til hydrofobe og almindelige dun, og som renser effektivt, samtidig med at det genopretter vandafvisningen og bevarer fyldeevnen og isoleringen.

Nikwax Spray-On og Wash-In:

Med disse produkter kan du genoprette ydeevnen i dit vandtætte tøj på en miljøvenlig måde. De er specielt designet og optimeret til åndbart vandtæt tøj; de efterlader en fleksibel vandafvisende behandling på de enkelte fibre, så fugtdamp kan passere igennem og bevare åndbarheden.

Spray-On er nem og hurtig at påføre. Spray-on giver mulighed for direkte behandling af de områder, der har mest brug for det (f.eks. albuer og sømme på jakker), og det går ikke ud over egenskaberne ved de indvendige, svedtransporterende foringer.

Vaskes ind er nem og hurtig at påføre i en vaskemaskine. Påføringen i vaskemaskinen sikrer, at behandlingen går hele vejen igennem tøjet og behandler sømme, bånd og snore såvel som stoffet. Og da der ikke er behov for tørretumbling, sparer det energi og beskytter mere sårbart, ældre tøj mod varme.

OrganoTex

OrganoTex er et svensk mærke, der skaber bæredygtige og økologiske plejeprodukter til kommerciel og industriel brug. Alle deres produkter er let biologisk nedbrydelige og fremstillet uden skadelige kemikalier som f.eks. fluorocarbon. Alle deres produkter er fremstillet i Sverige af rene råmaterialer.

OrganoTex rengøringsmidler:

Vores sortiment omfatter OrganoTex Vask af sportstekstiler og Vask af uld og dun. Sport textile wash er til vask af skalbeklædning, softshellbeklædning, vind- og skitøj, fleece, rygsække og forskellige tekniske stoffer. Og det virker også på DWR-behandlede tekstiler, så den vandafvisende finish holder længere. Wool and down wash er et fint vaskemiddel til uld, mohair, kashmir, silke og dun. Det indeholder lanolin, det naturlige fedtstof i uld, som genopretter materialets egenskaber.

OrganoTex imprægneringsprodukter:

OrganoTex Produkter til imprægnering af tekstiler fås som en praktisk Spray-On og s Vask. Begge imprægneringsprodukter genopretter effektivt tøjets vandafvisende egenskaber. Produktet genopretter tekstilets vandafvisende egenskaber uden at ændre stoffets farve, struktur eller åndbarhed, hvilket er vigtigt for alle typer funktionelt tøj. Vores sortiment omfatter også et separat imprægneringsprodukt til sko. OrganoTex Skoplejesom effektivt beskytter sko og støvler mod regn og snavs. Velegnet til alle typer materialer som tekstil, ruskind og læder.

OrganoTex Voks til lædersko:

OrganoTex Voks til lædersko er en effektiv vandafvisende voks til flere formål, som fugter, beskytter og polerer læder. Bevarer læderets åndbarhed og forlænger dets levetid. Gør mat læder mere skinnende.

Manduka

Manduka er kendt for deres økologiske yogaudstyr, og de har også plejeprodukter til yogamåtter. Deres rengøringssprays til yogamåtter er lavet af økologiske ingredienser, og de holder din yogamåtte ren og frisk.

Manduka

Botanisk rengøringsmiddel:

Botanical Mat Cleaner er en helt naturlig plantebaseret løsning, der renser i dybden i ét trin og ikke kræver skylning eller aftørring efter brug. Botanical Mat Cleaner er sikker for alle ikke-porøse (lukkede celler) yogamåtter. Synligt snavs skal fjernes, før rengøringsopløsningen påføres. For hurtig rengøring sprayes overfladen og tørres af. For dybderengøring, lad virke i 10 minutter før aftørring. Ingen skylning nødvendig efter brug.

Wash & Refresh-spray:

Til lettere tæpperensning og opfriskning. Denne spray giver dit tæppe en langvarig, men mild duft, så det dufter friskt og ikke irriterer. Spray på tæppet, og tør af med en ren klud, før du ruller eller bruger det. Du kan også lade den virke i 1-2 minutter, hvis du har brug for en grundig opfriskning.

Se alle vores plejeprodukter her>>
Se også vores plejeanvisninger for forskellige materialer her>>.