Hvordan kan vi beskytte vores vintre? - Interview med krigsfangeambassadør Jani Johansén

Vi hos Weekendbee elsker snedækkede vintre, og dem vil vi også gerne kunne nyde i fremtiden. Derfor støtter viBeskyt Our Winters Finland på deres mission om at bekæmpe klimaændringer. Sammen kan vi rejse diskussionen og lave handlinger, der har effekt for fremtiden.

Vi fik et interview med POW-ambassadør Jani Johansén, som fortæller os, hvorfor han elsker vintrene, og hvorfor han vil beskytte dem.

Hvem er Jani Johansén? 

Jeg er telemarkskiløber og far til tre børn og bor i Lapland. Jeg arbejder for Flatlight Creative House som chef for postproduktion.

 

Jani Johansén

 

Hvad er dit forhold til sne og vinter?

Vinteren er min yndlingsårstid. Siden år -81, når jeg er 5 år, er mine vintre gået ned ad bakke. Da jeg var ung, boede jeg lige ved siden af Levi-faldet. At komme ind på telemarkski tog mig til at turnere med det finske skihold til World Cup-konkurrencer. Efter mine aktive konkurrenceår tilbragte jeg det meste af min tid på bjergene, i La Grave og Chamonix og fik en uddannelse i medievidenskab med speciale i natur- og eventyrproduktioner. Siden da har jeg lavet forskellige interessante udendørs filmproduktioner og for eksempel hjulpet med at designe udendørstøj. Jeg teknologier også telemarkski, hvor jeg kan dele min kærlighed og viden om alpint skiløb.

Hvad er din yndlings vintersport?

Min kærlighed er telemarkski, som jeg har dyrket i 25 år. Fatbiking og issvømning er også mine daglige hobbyer om vinteren. Derudover løber jeg noget langrend for at holde mig i form og vi laver også skiture med min familie.

 

Jani Johansén telemark

 

Hvorfor skal vi beskytte vintrene?

For vores børn. Vi skal sørge for, at vores børn også i fremtiden har mulighed for at nyde at lege i sneen og køre slæde. Sne bringer så meget glæde for børnene.

Hvad kunne vi alle gøre for at beskytte vores vintre?

Beskyt Vores Winters Finland hjemmeside har en fantastisksyv-trins program mod et mere bæredygtigt liv. Disse trin omfatter følgende: Stem ved valget, vær højrøstet om klimaændringer, studér, lev enklere, vælg bæredygtig mad, rejs smart, stem med din pengepung.

Hvilken slags handlinger gør du for at følge disse trin?

Da POW Finland blev grundlagt, og jeg blev bedt om at deltage, var jeg tøvende, fordi jeg ikke var sikker på, om jeg var god nok med hensyn til bæredygtighed. Til sidst besluttede jeg, at det var vigtigt at bruge min stemme til at tale om disse problemer. Jeg forsøger at være klogere med mit forbrug: køber færre forkerte ting, og når jeg køber, vælger jeg smartere. Jeg er også begyndt at bruge øko-elektricitet, og jeg investerede i kulstoflager, hvilket betyder beskyttelse af sumpe. Tørv er den største og mest effektive kulstoflagring på land og den næststørste i alt efter havene. Jeg spiser også mest vegetarisk mad, og ved valget stemmer jeg på folk, der driver emner relateret til klimaændringer.nge.

 

Jani Johansén hiking

 

Hvad synes du, skal vi stoppe med at rejse til fjerne skidestinationer?

For mig stoppede skiturene til fjerne steder, da jeg fik børn. Desuden rejser jeg sjældent på arbejde. Jeg lærte at nyde at stå på ski i de nærliggende bakker, men for at være ærlig fjerner det ikke længslen efter de store bjerge. Jeg er heldig, fordi jeg bor i Rovaniemi, som kun er en kort køretur fra steder som Pyhä og en overskuelig køreafstand fra store bjerge som Tamokdalen eller Lyngen i Norge.y.

Hvordan kunne virksomheder og andre organisationer fremme emnet Protect Our Winters?

Selvfølgelig ved at støtte organisationen Protect Our Winters Finland. Ligesom I har gjort. Også være aktiv i undervisningen af mere bæredygtigt forbrug og adfærd til forbrugere.

 

Jani Johansén skiing

 

Du bor i Lapland. Hvad er dine måder at overleve den lange vinter der?

De vigtigste ting er det rigtige udstyr og attitude, når du tilbringer tid udendørs om vinteren. Der er aldrig perfekt vejr, så der er ingen grund til at blive inde og vente på det. Jeg tror ikke, vinteren overlever, det handler mere om at nyde det naturlige lys for eksempel. Koldtvandssvømning er min måde at vænne sig til hver årstid. Efter min mening kunne vinteren være endnu længere :):)

 

Stor tak til Jani for interviewet!

Alle billederne i dette interview er fra Jani. Du kan følge Jani på disse kanaler:

instagram.com/janijohansen
facebook.com/janijohansen
youtube.com/janijohansen
vimeo.com/janijohansen
janijohansen.com

Efterlad en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.