Gratis snelle levering voor bestellingen van meer dan 119 € in Europa - wereldwijde verzending

0

Je kar is leeg

juli 19, 2021 4 Min gelezen

Droom je van een vanlife of een reis in een busje Lees de 5 grootste verrassingen die Hanna had bij het starten van een nieuwe levensstijle

Een paar jaar geleden stonden we samen met mijn vriend voor een spannende verandering in ons leven. We zouden voor onbepaalde tijd naar een busje verhuizen.

Voor de laatste sprong probeerde ik mezelf te voorspellen en me voor te bereiden op de komende verrassingen en situaties. Terwijl ik video's van mede-vanlifers las en bekeek, en probeerde alles in te pakken wat nodig was, maar geen enkel item meer, vroeg ik me af: welke dingen zouden ons verbazen, wat er onverwacht zou kunnen gebeuren Wat als vanlife toch niet voor ons isl?

Nu, na een paar jaar in het busje te hebben gewoond, ben ik blij dat vanlife een uitstekende keuze is gebleken en dat de positieve verrassingen de negatieve gemakkelijk hebben overtroffen. Hier zijn een paar dingen die me verrasten!

 

Vanlife Hanna Vartia

1. Veiligheid

Veiligheid is iets dat velen in het leven bezighoudt - en het maakte mij ook zorgen. Wat als iemand ons huis zou binnendringen Of erger nog, er gewoon mee wegrijden terwijl we aan het klimmen zijn. Dus het is een verademing om te merken dat het leven van het busje in ieder geval tot nu toe () heel veilig aanvoelde. We hebben niet eens close calls gehad, ook al hebben we in heel verschillende landen en gebieden gereisd. Een ding om te weten is dat we 95% van de tijd slapen in de natuur of in kleine dorpjes en steden. In grote steden kiezen we vrijwel altijd voor campings.es.

Dus ook al zijn er veel horrorverhalen, het is niet nodig om al te bang te worden. Gebruik gewoon je gezond verstand, en het krijgen van goede sloten kan natuurlijk nooit kwaad. Ook een tip: probeer niet naast de snelwegen te slapen. Bijna alle slechte verhalen die ik heb gehoord komen uit deze plaatsen.

 

Vanlife Hanna Vartia

2. De tijd die nodig is voor dagelijkse routines

Natuurlijk realiseerde ik me dat veel van de dagelijkse routines veel langer duren in het busje. Maar toch verbaasde ik me hierover! Het is niet slechts een of twee keer dat het wassen een halve dag duurt, of dat we naar drie verschillende waterkranen moeten rijden om er een te vinden die werkt. Of dat het gas opraakt en dat het dichtstbijzijnde tankstation uren verwijderd is.

Dit zijn dingen waar je na verloop van tijd "beter" en efficiënter mee wordt. Maar toch, als je naar nieuwe gebieden verhuist, zal het wat tijd en moeite kosten om te leren hoe de dagelijkse dingen daar werken. Gelukkig bieden campings, indien nodig, een fijne stressvrije omgeving als men zich niet al te veel wil bekommeren om bijvoorbeeld water en elektriciteit.

 

Vanlife Hanna Vartia

3. Hoe natuurlijk voelt de kleine ruimte

Een van de grootste verschillen tussen een appartement en een busje is natuurlijk het aantal vierkante meters. Ik werd positief verrast hoe snel de beperkte ruimte natuurlijk begint te voelen. Ik mis niet eens meer ruimte, en als de ruimte binnenshuis beperkt is, breng je gewoon meer tijd buitenshuis door. Bovendien zijn mijn ogen nog meer geopend voor het feit hoe weinig dingen je nodig hebt om gelukkig te zijn, of gewoon in het algemeen! Met slechts enkele hoogwaardige en multifunctionele kleding kunt u bijvoorbeeld heel ver komen.

De enige momenten waarop de kleine ruimte me een beetje stoort, is als het dagen achter elkaar regent, als een van ons ziek is, of als het binnen super rommelig is!

 

Vanlife Hanna Vartia

4. De gemeenschappen op de weg

Voor mij is het moeilijkste in het leven om gescheiden te zijn van vrienden en familie. Wat hierbij heeft geholpen, zijn de geweldige vriendschappen die we onderweg hebben opgebouwd. Het is gemakkelijk om andere vanlifers te leren kennen en gedeelde hobby's maken het nog natuurlijker. Het verbaast me nog steeds hoe snel diepe vriendschappen kunnen ontstaan met mensen die naast je in de auto wonen. Wat nog beter is: we komen keer op keer dezelfde mensen tegen - alleen op verschillende plaatsen!

 

Vanlife Hanna Vartia

5. Vanlife komt redelijk in de buurt van hoe het eruit ziet

Vele maanden nadat we vertrokken, wachtte ik nog steeds op de "vangst". Ik probeerde te voorkomen dat ik een te rooskleurig beeld van vanlife had - het kan niet alleen zijn zoals op Instagram, toch. Voor mij bleek het in ieder geval redelijk dichtbij te zijn. Ook al zijn er heel moeilijke momenten, bijvoorbeeld wanneer je huis in de middle of nowhere instort, het is nog beter gegaan dan ik me had voorgesteld. Zolang je wat gedachten geeft over de realiteit van het leven, en probeert te begrijpen waar je aan begint, zou het goed moeten komen!!

Als je van vanlife droomt, kan ik het je van harte aanbevelen om het te proberen. Ik ben er vrij zeker van dat het je op een goede manier zal verrassen. Ook heb ik nog steeds geen enkele persoon ontmoet die er spijt van zou hebben gehad!

 

Vanlife Hanna Vartia

 

Schrijver en foto's:Weekendbee's TestBee Hanna

Hanna woont en reist sinds 2017 samen met haar vriend in een zelfgebouwde bestelbus. Ze parkeert graag op plaatsen met goede omstandigheden voor rotsklimmen, wildwaterkajakken of kitesurfen, plus een goed internet om te werken! Je kunt haar avonturen volgen via haar Instagram-account@hannavartia.

laat een reactie achter

Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.