Sammenligning af etiske og økologiske yogamåtter

Comparison of ethical and ecological yoga mats

Hvordan vælger du den rigtige yogamåtte til dig?

Din egen yogamåtte er som en lille ø midt i travlheden, det er et sted, hvor du kan slappe af. En anden grund til at investere i din egen yogamåtte er, at den er nem at holde ren og hygiejnisk. Din egen ø ... eller yogamåtten føles som et hjem, når du først lærer den at kende, og din praksis kører altid lige så glat på din trofaste måtte.

En måtte er en langsigtet partner, så det er umagen værd at finde den rigtige. For at hjælpe dig med at finde den rigtige måtte har vi sammenlignet forskellige etisk og økologisk fremstillede yogamåtter.

Eettiset ja ekologiset joogamatot

Ting, du skal overveje, når du vælger en yogamåtte:

  • Hvor ofte træner du? Hvis du træner regelmæssigt og hyppigt, er det værd at investere i en holdbar måtte, da den hurtigt tjener sig selv ind. Hvis du lige er startet, er en billigere måtte et godt sted at starte.
  • Træner du hjemme eller i et yogastudie? En tyk måtte er måske ikke så nem at bære rundt på, så en lidt tyndere måtte passer måske bedre til en mobil yogis livsstil, hvis den føles god, mens man laver yoga. Derhjemme kan en lidt tykkere måtte føles vidunderligt luksuriøs.
  • Dyrker du flow eller yin? I mere dynamisk yoga fungerer en tyndere måtte bedre og hjælper med balance og jordforbindelse. I en lettere Yin- eller Hatha-klasse kan en tykkere måtte være mere behagelig til lange statiske asanas.
  • Er tæppet etisk og økologisk produceret? Når man vælger et tæppe, er det en god idé at sikre sig, at det er fremstillet under etiske forhold og med respekt for miljøet. Et tæppe af god kvalitet er også en miljøhandling, da det holder hele livet, hvis det plejes ordentligt.

Her kan du se alle yogamåtter og tilbehør i vores sortiment.

Manduka PRO yogamåtte

Manduka PRO 6 mm joogamatto

Den Manduka PRO yogamåtte er et klassisk valg til aktiv brug. Med en livstidsgaranti vil denne følgesvend være ved din side i lang tid.

PRO-måtten fås i to tykkelser, 6 mm og 4,7 mm. Yogier, der vil have mere fleksibilitet, kan vælge måtten på 6 mm, og dem, der vil have et mere dynamisk og jordnært greb, kan vælge den tyndere måtte på 4,7 mm.

Måttens tætte overflade holder fugt og bakterier på afstand, øger levetiden og gør det nemt at rengøre efter arbejdstid.

Det midterste greb hjælper med at få motion og bevægelse til at flyde på måtten uden at klæbe huden til måtten.

MandukaPRO-måtten er en af verdens mest populære yogamåtter, selv til brug i yogahaller, hvilket gør den til et sikkert valg for enhver yogi.

Manduka PRO-måttens funktioner i en nøddeskal:

  • Fremstillet i Tyskland
  • Livstidsgaranti
  • Tæppet er fremstillet uden giftige kemikalier
  • Den tætte overflade er langtidsholdbar og hygiejnisk
  • Medium greb, velegnet til de fleste allround yoga-udøvere

Manduka EKO yogamåtte

Manduka EKO joogamatto

Den Manduka EKO yogamåtte er et sikkert valg for dem, der leder efter en yogamåtte lavet af naturlige materialer. EKO-yogamåtten er fremstillet af økologisk høstet, biologisk nedbrydeligt naturgummi.

EKO-yogamåtten fås i forskellige tykkelser på 6 mm, 5 mm og 4 mm. Yogier, der ønsker mere fleksibilitet, bør vælge 6 mm-måtten, og dem, der ønsker et mere dynamisk og jordnært greb, bør vælge den tyndere 4 mm-måtte.

MandukaEKO-yogamåtten er den mest holdbare naturgummimåtte på markedet på grund af dens særlige forseglede overfladestruktur, som forhindrer måtten i at absorbere fugt og bakterier.

Hvis du dyrker hot yoga eller andre særligt svedige yogaformer, anbefaler vi, at du bruger et yogahåndklæde sammen med naturgummimåtten, da måtten ikke vil absorbere fugt.

EKO-måtten har ingen livstidsgaranti, og dens lange levetid kræver korrekt brug og vedligeholdelse.

Manduka EKO-måttens funktioner i en nøddeskal:

  • Fremstillet af bionedbrydeligt naturgummi, der er indsamlet uden for Amazonas' regnskov
  • Fremstillet i Taiwan
  • Ikke-giftig, PVC-fri, indeholder ikke skadelige AZO-farvestoffer
  • Den mest holdbare yogamåtte af naturgummi på markedet
  • Medium greb, gummi er et lidt stivere og tungere tæppemateriale

Manduka BEGIN yogamåtte

Manduka Begin joogamatto

Som navnet antyder, Manduka Begin er et særligt godt produkt til begyndere. Med en tykkelse på 5 mm er det velegnet til en bred vifte af aktiviteter ud over yoga, såsom hjemmetræning eller udstrækning.

Midterlinjen på måtten hjælper nybegynderen med at opfatte lige linjer til asanas.

Måtten er lettere end traditionelle yogamåtter, så den er også nem at tage med til yogatimerne, når du vil sikre hygiejnen i din praksis.

Begin-måtten er lavet af TPE-termoplast og er en langtidsholdbar følgesvend, der er fremstillet uden kemiske opløsningsmidler eller giftige klæbemidler.

Manduka BEGIN-måttens funktioner i en nøddeskal:

  • lavet af slidstærkt og let TPE-plast uden kemiske opløsningsmidler eller giftige klæbemidler
  • let at bære rundt på
  • særligt velegnet til begyndere
  • medium greb og måttens midterlinje hjælper nybegynderen med at finde den rigtige linje i asanas

Manduka YOGITOES®

Manduka Yogitoes joogapyyhe

Selvom hovedemnet for denne sammenligning var yogamåtter, vil vi også gerne introducere et par populære yogaprodukter. Med yogahåndklæder kan du forlænge levetiden på din yogamåtte og gøre din yogapraksis mere behagelig.

Et yogahåndklæde er også en rigtig god måde at øge hygiejnen i din praksis, hvis du bruger en yogamåtte i et yogastudie.

Manduka's yogitoes® yogahåndklæde er på størrelse med en yogamåtte i fuld størrelse. Det absorberer fugt godt og forhindrer, at det glider på måtten.

Yogitoes®-håndklædet har Skidless®-teknologi, hvor små nystyren-fingre af silikone griber fat i måtten og holder dig på plads. Håndklædet kan også bruges på rejser og f.eks. som et almindeligt håndklæde på stranden.

Den Manduka yogitoes® yogahåndklædets funktioner i en nøddeskal:

  • håndklæde i yogamåtte-størrelse
  • absorberer fugt godt og er let at bære rundt på
  • forlænger yogamåttens levetid
  • øger hygiejnen og komforten i din træning, især ved dynamiske øvelser

Manduka EQUA® håndklæde

Jooga käsipyyhe

Et andet populært alternativ til et yogahåndklæde er et håndklæde, som placeres foran på yogamåtten, under hænderne.

Et yogahåndklæde på størrelse med et håndklæde er også en rigtig god måde at øge hygiejnen i din praksis på, hvis du bruger et yogastudies måtte. Yogahåndklæder vil også forlænge levetiden på din yogamåtte og gøre din egen yogapraksis mere behagelig.

MandukaeQua®-håndklædet er meget absorberende, slidstærkt og alsidigt. Du kan tørre dine hænder, dit ansigt og hele din krop på håndklædet. Jo vådere håndklædet er, jo bedre støtte giver det, og nogle yogier kan godt lide at fugte det inden timen.

Egenskaber ved Manduka eQua® yogahåndklæde i en nøddeskal:

  • yogahåndklæde i håndklædestørrelse
  • absorberende, slidstærkt, multifunktionelt
  • forlænger levetiden på din yogamåtte
  • øger hygiejnen og komforten i din træning, især ved dynamiske øvelser