Vi dyrker blomster ved å støtte melliferopolis-prosjekt

We are growing flowers by supporting Melliferopolis-project

Weekendbee er på et oppdrag for å redde biene! En av de enkleste måtene å hjelpe biene på er å dyrke blomster. I sommer dyrker vi blomster ved å støtte melliferopolis-prosjekt med en flystripe for pollinatorer. Flystripe er en blomsterbed med et utvalg av innfødte finske planter som vil blomstre fra april til september og tiltrekke alle pollinatorer. Flystripen er et levende kunstverk i en Tarja Halonen Public Park i Helsingfors, Finland. 

 

Story av Ulla Taipale:

Melliferopolis fletter sammen bier og kunst, og bruker byen som lerret. Prosjektet eksperimenterer med nye måter å forstå bier, birøkt og økologien til bikuben, samt andre insektpollinatorer og deres naturtyper. Melliferos-Project undersøker rollen til honningbier i en urban sammenheng og utforsker de mange forskjellige forholdene mellom mennesker og disse semi-vann-insektene. Et sterkt fokus ligger på pollinering og inkluderer alle pollinatorer.

 

 Foto av Ulla Taipale

 

Hvordan fungerer prosjektet?

Melliferopolis skaper delte rom for menneskelig-insect kulturer og letter møter gjennom kunstneriske installasjoner i offentlige rom. De designer og organiserer også synlige handlinger som deltakende workshops, forelesninger, ritualer og forestillinger. Christina Stadlbauer og Ulla Taipale begynte prosjektet i Espoo og Helsingfors i 2012, med ideen om å introdusere offentlig eksperimentell
Apiaries, og praktiske aktiviteter blandingsteori og praksisbasert forskning relatert til API-er mellifera.

 

Foto av Andres Marin Jarque


Gjennom årene har et internasjonalt samfunn rundt Melliferopolis vokst, og aktivitetene har utvidet seg fra Helsingfors til andre deler av verden. Fellesgrunnen er pollinerende insekter, og spesielt bien og flere undersøkelser av hennes liv og mysteriene i bikuben, og tilbyr en ekte anti-disiplinær lekeplass for nysgjerrige sinn.

 

Foto av Ulla Taipale


Heksa-hive-landsbyen Med flystripe for pollinatorer er et levende kunstverk i en sentral offentlig park i Helsingfors, Finland. Avhengig av miljømessige og sesongmessige forhold, endres scenen, og tilbyr et enestående observasjonssted av urban natur, pollinerende insekter og endemiske planter og blomster.

Å vite mer om prosjektsjekken:www.melliferopolis.net

 

Du kan også hjelpe oss med å støtte prosjektet! 5 € vil bli gitt til melliferopolis-prosjekt fra salg av hverBee -vennlig -Charity -varen. De donerte pengene vil bli brukt til å opprettholde landsbyen Hexa-Hive med flystripe for pollinatorer.