Hvordan kan vi beskytte vintrene våre? - Intervju med POW-ambassadør Jani Johansén

Vi i Weekendbee elsker snørike vintre og vi ønsker å kunne nyte dem i fremtiden også. Derfor støtter viBeskytt Our Winters Finland på deres oppdrag for å kjempe mot klimaendringer. Sammen kan vi løfte diskusjonen og gjøre handlinger som har effekt for fremtiden.

Vi fikk et intervju med POW-ambassadør Jani Johansén som forteller oss hvorfor han elsker vintrene og hvorfor han vil beskytte dem.

Hvem er Jani Johansén? 

Jeg er telemarksløper og trebarnsfar og bor i Lappland. Jeg jobber for Flatlight Creative House som leder for postproduksjon.

 

Jani Johansén

 

Hva er ditt forhold til snø og vinter?

Vinteren er min favoritt årstid. Siden år -81, når jeg er 5 år, har vintrene mine gått i nedoverbakke. Da jeg var ung bodde jeg like ved Levi-fjellet. Å komme inn på telemarkski tok meg til å turnere med det finske skilaget til verdenscupkonkurranser. Etter mine aktive konkurranseår tilbrakte jeg mesteparten av tiden min på fjellet, i La Grave og Chamonix og fikk utdannelse i medievitenskap, med spesialisering i natur- og eventyrproduksjoner. Siden den gang har jeg laget forskjellige interessante utendørs filmproduksjoner og for eksempel hjulpet til med å designe utendørsklær. Jeg har også teknologi for telemarkski der jeg får dele kjærligheten og kunnskapen min om slalåm.

Hva er din favoritt vintersport?

Min kjærlighet er telemarkski som jeg har holdt på med i 25 år. Fatbiking og issvømming er også mine daglige hobbyer om vinteren. I tillegg går jeg litt langrenn for å holde meg i form og vi tar også skiturer med familien min.

 

Jani Johansén telemark

 

Hvorfor må vi beskytte vintrene?

For barna våre. Vi må sørge for at barna våre også i fremtiden får muligheten til å leke i snøen og akekjøring. Snø gir så mye glede for barna.

Hva kan vi alle gjøre for å beskytte vintrene våre?

Beskytt Vår Winters Finland-nettside har en flottsju-trinns program mot et mer bærekraftig liv. Disse trinnene inkluderer følgende: stemme i valget, være vokal om klimaendringer, studere, leve enklere, velge bærekraftig mat, reise smart, stemme med lommeboken.

Hva slags handlinger gjør du for å følge disse trinnene?

Da POW Finland ble grunnlagt og jeg ble bedt om å delta, var jeg nølende fordi jeg ikke var sikker på om jeg var god nok med tanke på bærekraft. Til slutt bestemte jeg meg for at det er viktig å bruke stemmen min til å snakke om disse problemene. Jeg prøver å være smartere med forbruket mitt: kjøper mindre feil ting og velger smartere når jeg kjøper. Jeg har også begynt å bruke øko-elektrisitet og jeg investerte i karbonlager som betyr beskyttelse av sumper. Torv er den største og mest effektive karbonlagringen på land og den nest største totalt etter havene. Jeg spiser også for det meste vegetarmat, og i valget stemmer jeg på folk som driver temaer relatert til klimaendringer.nge.

 

Jani Johansén hiking

 

Hva tenker du, bør vi slutte å reise til fjerne skidestinasjoner?

For meg stoppet skiturene til fjerne steder når jeg fikk barn. Dessuten reiser jeg sjelden på jobb. Jeg lærte å nyte å gå på ski i de nærliggende åsene, men for å være ærlig tar det ikke bort lengselen etter de store fjellene. Jeg er heldig fordi jeg bor i Rovaniemi som ligger kun en kort kjøretur unna steder som Pyhä og en overkommelig kjøreavstand fra store fjell som Tamokdalen eller Lyngen i Norge.y.

Hvordan kunne bedrifter og andre organisasjoner fremme temaet Protect Our Winters?

Selvfølgelig ved å støtte Protect Our Winters Finland-organisasjonen. Som dere har gjort. Også være aktiv i å lære mer bærekraftig forbruk og atferd til forbrukere.

 

Jani Johansén skiing

 

Du bor i Lappland. Hva er dine måter å overleve den lange vinteren der?

Det viktigste er riktig type utstyr og holdning når du tilbringer tid utendørs om vinteren. Det er aldri perfekt vær, så det er ingen grunn til å bli inne og vente på det. Jeg tror ikke vinteren overlever, det handler mer om å nyte det naturlige lyset for eksempel. Kaldtvannssvømming er min måte å venne meg til hver sesong. Etter min mening kan vinteren bli enda lengre :):)

 

Stor takk til Jani for intervjuet!

Alle bildene i dette intervjuet er fra Jani. Du kan følge Jani i disse kanalene:

instagram.com/janijohansen
facebook.com/janijohansen
youtube.com/janijohansen
vimeo.com/janijohansen
janijohansen.com

Leave a comment

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.